MENU BOOK Alsik Hotel Logo Alsik Hotel Logo

Historien bag Alsiks logo: En lille blomst med stor betydning

Alsiks logo udspringer af den smukke alsike-kløverblomst.

Kløverblomsten kan måske synes lille af statur, men gemt i de fine rødder og små blomsterkroner findes nøglen til en revolution. Engang ændrede den nemlig Danmark til en førende landbrugseksportnation og bragte nye nicheproduktioner med sig. Også i dag er den lille kløverblomst med de store evner en uundværlig del af en bæredygtigt fødevareproduktion, og Alsiken har derfor til fulde fortjent sin dybe symbolbetydning.

Alsik blomster

Kløverblomstens evne til at optage kvælstof fra luften og tilføre landbrugsjorden kvælstofsalte betød op gennem 1800-tallet dels en eksplosiv landbrugsproduktion og dels et voldsomt forøget kreaturhold og dermed mælkeproduktion. Det danske landskab blev derfor snart klædt i kløverblomstens røde og hvide farver, imens en generation af nationaldigtere og poeter besang dens nordiske renhed, naturlighed, skønhed og sundhed.

Det er denne lille blomst, som kroner Alsik. For både i sit navn og logo favner Alsik den smukke kløverblomsts betydning, symbolik og egenskaber.

Du fornemmer det, når du ser den elegante og innovative bygning knejse mod himlen og fortælle sin historie om at turde gå nye veje med enestående resultater som belønning. Du oplever det, når du træder ind i Alsik Nordisk Spa & Fitness til en verden af forkælelse, sundhed og velvære, og når du går på opdagelse i de tre restauranter Alsik, Freia og Syttende og deres overflødighedshorn af lokale kvalitetsråvarer. Og endelig mærker du det i det eksklusive hotels rene linjer, varme stemning og nordiske udtryk.

I Alsiks kløverblomstlogo smelter det hele sammen – fortiden, nutiden og fremtiden. Sammen bærer blomst og navn på fælles arv, værdi og løfte for fremtiden. Sammen er de en hyldest – en hyldest til en lille blomst med stor betydning – til Sønderborgs evne til at skabe og turde – til det alsiske og det nordiske – og til kvaliteten, skønheden og naturligheden.