MENU BOOK Alsik Hotel Logo Alsik Hotel Logo

Gå på opdagelse i Sønderborg og Sønderjylland

Der er altid noget nyt at opleve i Sønderborg, og det kan næsten være svært at vælge blandt de mange muligheder.

På Alsik anbefaler vi, at du starter med en tur op på hotellets 16. etage, hvor du finder udsigtsplatformen Point of view. Herfra kan du nyde den enestående udsigt over Sønderborg og få en god fornemmelse af både byen, kysten og den smukke natur. Du kan booke din gratis billet til Point of View lige her:

Bestil billet

Derefter er det bare om at drage på opdagelse.

For en komplet helhedsoplevelse af Sønderborg, anbefaler vi Sønderborgs syv særlige, også kaldet ”The Sønderborg Seven”.

 

The Sønderborg Seven

1. Havnefront og strandpromenade

Alsik ligger på Sønderborgs smukke havnefront, hvor nordisk elegance og moderne arkitektur forenes med historiske bygninger fra mange forskellige århundreder. Den nyeste del af havnefronten er tegnet af den verdensberømte Frank Gehry. Fortsætter du langs vandet, fører turen dig forbi hyggelige restauranter og caféer, før du kommer til Sønderborg slot, strandpromenade, bystrand og Gendarmstien, der er certificeret europæisk kvalitetsvandrevej.

2. Rejs ind i historien

Overalt hvor du færdes i Sønderborg-området, kommer du helt tæt på områdets enestående historie. Nogle af de mest skelsættende begivenheder i Danamarks historie har udspillet sig i Sønderborg-området, hvor historien altid er levende og allestedsnærværende. Du kan f.eks. gå på opdagelse blandt gravhøje og stendysser, besøge områdets mange smukke slotte eller tage med til ringridning, når Sønderborgs byer hen over sommeren holder den gamle middelaldertradition i hævd. Du kan også vandre i gendarmernes fodspor langs fjordene eller komme helt tæt på soldaterlivet og krigen i 1864.

3. Nyd naturen

Kun få andre steder finder du så uspoleret natur som i Sønderborg-området – fra de store skove, lange kyststrækninger og vilde strandenge, over funklende søer, frodige overdrev og ferske enge, til det rige dyreliv, sjældne arter og spirende flora. Uanset om du fortrækker vandrestøvler, løbesko, mountainbike eller hesteryg, ligger det hele klar for dine fødder. Med 250 km krøllet kystlinje og et væld af rige ferskvandssøer er området også ideelt for alle former for aktiviteter til vands, herunder strandliv, snorkling, sejlads, windsurfing og lystfiskeri.

4. Smag på Sønderjylland

Den udsøgte sønderjyske egnsgastronomi er blandt de bedst bevarede i Danmark. Gamle håndværksdyder, årstidernes nøje udvalgte råvarer samt inspirationen fra både tyske slagtere og søfartsruter ud i hele verden er fortsat kernen i det moderne sønderjyske fusionskøkken. Sønderborg byder på en perlerække af eksklusive restauranter, heraf tre lige her på Alsik, hyggelige spisesteder og caféer, hvor du både kan nyde livet og smagen af Sønderjylland.

5. I Sønderborg er der ligeså mange kulturelle oplevelser, som der er dage i året

Her er noget for enhver smag, og Sønderborgs kulturliv er på alle måder mangfoldige og præget af kontraster:  Fra symfoniorkester til sommerrevy. Fra lokale bands til internationale superstjerner. Fra naturlegeplads til science oplevelsespark. Fra eksperimenterende teater til klassisk ballet. Fra street art til kunstudstillinger. Fra intimkoncerter til musikfestival. Du har frit valg på alle hylder.

koncertsalenalsion.dk

sonderborgteater.dk

 

6. Få præcis den shoppingoplevelse, du har lyst til

Besøg f.eks. Sønderborgs indbydende shoppingcenter Borgen, eller giv dig god tid til turen gennem Sønderborgs og områdets større byers hyggelige torve og gågader. Du kan også gå på opdagelse blandt de mange hyggelige gårdbutikker, antikvitetshandlere, frugtplantager, specialbutikker og loppemarkeder, du finder overalt i Sønderborg-området.

7. Drag ud i Grænselandet

Det dansk-tyske grænseland har sin helt egen historie og identitet. Oplev hvordan arkitekturen på begge sider af grænsen har påvirket hinanden, se hvordan kunstnere har fortolket området gennem århundreder, besøg Flensborg, der engang var Danmarks næststørste by og centrum for rom- og sukkerhandel med de dansk vestindiske øer – og områdets mange andre købstæder og byer, hvor sporerne efter de skiftende nationale tilhørsforhold fortsat er synlige.

Vi står klar til at gøre dit besøg uforglemmeligt

På Alsik står vi altid klar til at hjælpe med at skræddersy det perfekte ophold i Sønderborg-området, uanset om det gælder en weekend for to, familieferie eller konferenceophold. Vi kan bl.a. vejlede om de mange forskellige kulturelle oplevelser og også hjælpe med reservationer og billetbestilling.

Kontakt os

Vil du vide mere om Sønderborg og Sønderjylland?

Så besøg:

VisitSønderborg.dk

VisitSønderjylland.dk

Læs Alsik Magazine