MENU BOOK Alsik Hotel Logo Alsik Hotel Logo

Bag om Alsik

Alsik er med sine 24.800 kvadratmeter, 70 meter og 19 etager både det største hotel i det dansk-tyske grænseland og blandt de største hoteller i Danmark.

Hotellet ligger på Sønderborgs smukke gamle havnefront, hvor moderne arkitektur, nytænkende byggeri og imponerende kunst møder historiens vingesus, byens puls og den enestående natur langs Flensborg Fjord.

Alsik er en del af Frank Gherys masterplan

Masterplanen for udviklingen af Sønderborgs havnefront er udarbejdet af den prisbelønnede canadiske arkitekt Frank Ghery. Alsik, der blev åbnet i forsommeren 2019, er en del af Gherys masterplan, der også omfatter erhvervs- og boligbyggeri, grønne rekreative områder, multikulturhus, spændende byrum og meget mere.

Lobby aften

Grønne løsninger

Selve hotellet er tegnet af det renommerede danske arkitektbureau Henning Larsen Architects. Der er lagt stor vægt på et skabe et bæredygtigt byggeri, da Alsik er en del af Sønderborgs vision om at være CO2-neutral i 2029.

Alsik er i dag 76 % CO2-neutralt, og vi arbejder løbende på at indføre nye grønne løsninger. Derfor er Alsik også demonstratorium for Sønderborg-områdets virksomheders særlige kompetencer inden for clean tech.

Læs mere

 

Det nordiske udtryk

Indvendigt er Alsik et pragtstudie i nordisk design, stemning og hygge. De autentiske materialer bringer den nordiske natur og lyset inden for på det smukke hotel, der naturligvis er indrettet med stilfulde møbler og interiør i bedste skandinaviske designtradition.

Det tydelige danske og nordiske element er ligeledes en del af Alsiks logo, der er inspireret af den smukke alsike-kløverblomst. Kløverblomsten kan måske synes lille af statur, men gemt i de fine rødder og små blomsterkroner findes nøglen til en revolution.

Læs historien bag Alsiks logo

Læs Alsik Magasinet

Alsik Magasinet 2023

Du er muligvis også interesseret i:

Værelser & suiter

Værelserne på Alsik byder på en unik kombination af komfort, hygge og nordisk elegance.

Oplev Alsik Spa

Tag en pause fra hverdagen, og nyd et velfortjent spa- og wellnessophold i Sønderborg hos Alsik Hotel. Her kan du forkæle dig selv med smukke omgivelser og en afslappende atmosfære.