MENU BOOK Alsik Hotel Logo Alsik Hotel Logo

Oplev Sønderborg

Der er altid noget nyt at opleve i Sønderborg, og det kan næsten være svært at vælge blandt de mange muligheder.

Alsik ligger på Sønderborgs smukke havnefront, hvor nordisk elegance og moderne arkitektur forenes med historiske bygninger fra mange forskellige århundreder. Den nyeste del af havnefronten er tegnet af den verdensberømte Frank Gehry. Fortsætter du langs vandet, fører turen dig forbi hyggelige restauranter og caféer, før du kommer til Sønderborg slot, strandpromenade, bystrand og Gendarmstien, der er certificeret europæisk kvalitetsvandrevej.

Få det store overblik

På Alsik anbefaler vi, at du starter med en tur op på hotellets 16. etage, hvor du finder udsigtsplatformen Point of view. Herfra kan du nyde den enestående udsigt over Sønderborg og få en god fornemmelse af både byen, kysten og den smukke natur. Hotelgæster kan hente en gratis billet i receptionen – eller booke den lige her:

Bestil billet

Derefter er det bare om at drage på opdagelse.

Udkigsplatformen Point of View med udsigt over Sønderborg

Aktiv i Sønderborg

Området byder på skov, vand og strand og mange muligheder for at gøre din ferie mere aktiv.

 

Vandreture

Hjertestien: 5 km vandrerute, der fører dig gennem hjertet af Sønderborg by. Ruten er skiltet og begynder og ender på Kirketorvet ved Sct. Marie Kirke (ca. 500 m. fra hotellet). Oplev blandt andet parker og kvarterer fra forskellige tidsperioder.

Læs mere om Hjertestien

Kultur-Tur: Oplev Sønderborgs mange skulpturer og kunstværker på egen hånd. Få guiden udleveret på Sønderborg Turistbureau eller download den på mobilen.

Brochure om Kultur-Tur

Gendarmstien: Stien strækker sig i dag fra den dansk-tyske grænse ved Padborg over Kollund, Gråsten, Broagerland og Vemmingbund, forbi Dybbøl og videre til Sønderborg og Høruphav på Als. Det meste af vejen følger du kysten og går gennem et afvekslende landskab med skove, moser og enge.

Gendarmstien

 

SUP-boards

I samarbejde med Nature Addicts kan vi tilbyde oplevelser på de populære SUP-boards for både øvede og begyndere. Du kan også finde roen med meditation eller yoga på vandet.

Nature Addicts

 

Oplev Sønderborg og Als på cykel

Lej en cykel på hotellet kom hurtigt rundt mellem alle seværdighederne i Sønderborg. Du kan også leje en mountainbike og opleve naturen i områdets skove – eller prøve kræfter med MTB sporet i Spang – et udfordrende singletrail på 5 km, ca. 15. minutters cykeltur fra hotellet. Cykler kan lejes i hotellets reception.

 

Segway

Få en guidet tur på segway i de historiske omgivelser i skanserne på Banke.

Outdoor Tours

Als Segway tilbyder guidede ture i naturskønne omgivelser. Turene skal bookes på forhånd.

Als Segway

Stand Up Paddle ved Sønderborgfix-img
fix-img

Oplev den skønne natur

Kun få andre steder finder du så uspoleret natur som i Sønderborg-området – fra de store skove, lange kyststrækninger og vilde strandenge, over funklende søer, frodige overdrev og ferske enge, til det rige dyreliv, sjældne arter og spirende flora. Uanset om du fortrækker vandrestøvler, løbesko, mountainbike eller hesteryg, ligger det hele klar for dine fødder. Med 250 km krøllet kystlinje og et væld af rige ferskvandssøer er området også ideelt for alle former for aktiviteter til vands, herunder strandliv, snorkling, sejlads, windsurfing og lystfiskeri.

Badestrande

Fluepapiret: Sønderborgs populære badestrand lige ved siden af Sønderborg Slot – få minutters gang fra hotellet.

Den sorte badestrand: Følg stien langs havnefronten forbi Sønderborg Slot, Fluepapiret og lystbådehavnen, så kommer du til Den Sorte Badestrand, en tor familievenlig sandstrand. Stranden byder på rampe, der giver kørestolsbrugere adgang til vandet. Parkeringsmulighed: Marina Allé, 6400 Sønderborg.

Se alle lokale badestrande

Fisketur eller hyggesejlads
Lej en båd uden ”kørekort”. Bådene er udstyret med ekkolod (fish-finder) og lovpligtigt sikkerhedsudstyr. Mommark Marina, Mommarkvej 380, 6470 Sydals

Mommark Marina

Gråsten Slot, Slotskirken & Den Kongelige Køkkenhave

Gråsten Slot har gennem mange år været sommerresidens for den kongelige familie. Slottet rummer en aktiv kirke.
Den 7500 kvm store køkkenhave forsyner kongefamilien med frugt, grønt og blomster under ophold på slottet.
Der er fri entré til Den Kongelige Køkkenhave. Åbningstider fremgår af nedenstående link.

Slotsgade 26, 6300 Gråsten. Ca. 15 min. kørsel fra hotellet.

Gråsten Slot
Den Kongelige Køkkenhave

Mærk historiens vingesus

Overalt hvor du færdes i Sønderborg-området, kommer du helt tæt på områdets enestående historie. Nogle af de mest skælsættende begivenheder i Danamarks historie har udspillet sig i Sønderborg-området, hvor historien altid er levende og allestedsnærværende.

Du kan f.eks. gå på opdagelse blandt gravhøje og stendysser, besøge områdets mange smukke slotte eller tage med til ringridning, når Sønderborgs byer hen over sommeren holder den gamle middelaldertradition i hævd. Du kan også vandre i gendarmernes fodspor langs fjordene eller komme helt tæt på soldaterlivet og krigen i 1864.

Sønderborg Slot

Slottet ved indsejlingen til Sønderborg er mest kendt som fængsel for Christian 2, og var residens for hertug Hans den Yngre. Museet på slottet rummer næsten 800 års dramatisk historie om Sønderjylland og Slesvig.

Sønderborg Slot

Dybbøl Mølle & Historiecenter 1864

Området omkring Dybbøl Mølle dannede ramme om et af de blodigste kapitler i Danmarkshistorien. Historiecenteret genfortæller historien på en levende og medrivende måde.

Dybbøl Mølle & Historiecenter 1864

Kultur i Sønderborg

Her er noget for enhver smag, og Sønderborgs kulturliv er på alle måder mangfoldige og præget af kontraster:  Fra symfoniorkester til sommerrevy. Fra lokale bands til internationale superstjerner. Fra naturlegeplads til science oplevelsespark. Fra eksperimenterende teater til klassisk ballet. Fra street art til kunstudstillinger. Fra intimkoncerter til musikfestival. Du har frit valg på alle hylder.

Augustiana Kunstpark & Kunsthal

Kunsthal og Kunstpark ved med kunstværker, sjældne træer og buske. Augustenborg Slot ligger få meter fra Augustiana. Barokslottet har i mere end 75 år har fungeret som psykiatrisk hospital. I dag huser slottet Landbrugsstyrelsen. Få et indblik i hertugfamiliens historie på minimuseet ved klokketårnet. Palævej 10-14, 6440 Augustenborg. Ca. 15 min. kørsel fra hotellet.

Augustiana Kunstpark & Kunsthal

Ringriderfesten

Sønderborg er kendt for den årlige ringriderfest, der sætter hele byen på den anden ende. Årets fest finder sted den 9.-12. juli 2021.

www.ringriderfesten.dk

 

Find aktuelle events og koncerter:

Der sker altid noget i Sønderborg: Koncerter, teater, musicals og events. Der sker med garanti også noget spændende, når du besøger byen.

Det sker i Sønderborg

Koncertsalen Sønderborg

Sønderborg Teater

Sønderborghus

Shopping i Sønderborg

Besøg f.eks. Sønderborgs indbydende shoppingcenter Borgen, eller giv dig god tid til turen gennem Sønderborgs og områdets større byers hyggelige torve og gågader. Du kan også gå på opdagelse blandt de mange hyggelige gårdbutikker, antikvitetshandlere, frugtplantager, specialbutikker og loppemarkeder, du finder overalt i Sønderborg-området.

Vi står klar til at gøre dit besøg uforglemmeligt

På Alsik står vi altid klar til at hjælpe med at skræddersy det perfekte ophold i Sønderborg-området, uanset om det gælder en weekend for to, familieferie eller konferenceophold. Vi kan bl.a. vejlede om de mange forskellige kulturelle oplevelser og også hjælpe med reservationer og billetbestilling.

Kontakt os

Vil du vide mere om Sønderborg og Sønderjylland?

Så besøg:

VisitSønderborg.dk

VisitSønderjylland.dk

Læs Alsik Magazine

Gå ikke glip af…

Er du i bil, så byder Sønderjylland på flere interessante udflugtsmål:

Universe

Den store oplevelsespark på Nordals, der kombinerer sjov og læring med aktiviteter for hele familien. Mads Patent Vej 1, 6430 Nordborg. Ca. 25 min. kørsel fra hotellet.

Frøslevlejren

En af Europas bedst bevarede fangelejre fra 2. Verdenskrig. Oplev 5 forskellige museer og udstillinger, der skildrer fangernes liv i lejren. Lejrvejen 83, 6330 Padborg. Ca. 30 min. kørsel fra hotellet.

Ribe VikingeCenter

Historisk oplevelsescenter og frilandsmuseum om Danmarks Vikingetid med mange aktivitetsmuligheder. Lustrupvej 4, 6760 Ribe. Ca. 1 time og 10 min. kørsel fra hotellet.