Koch’en er kommet hjem
Et besøg på Syttende omfatter en menu med 17 serveringer, der mesterligt kombinerer de håndplukkede og udsøgte råvarer. Også vinkortet er særdeles omfattende med flere end 1200 nøje udvalgte vine. Her er vine fra såvel de store klassiske huse som fra nytænkende producenter, man ikke før har hørt om.
Bag både menu- og vinkort står Jesper Koch og executive souschef Peter Rødsgaard.
Jesper Koch har arbejdet på en perlerække af restauranter i ind- og udland, herunder flere to- og trestjernede Michelin-restauranter. Siden gik turen til Århus, hvor han står bag successer som Brdr. Koch, Kocherier og Det Glade Vanvid. Nu er sønderjyden endelig vendt hjem til Sønderjylland og Syttende.
Til Syttendes køkken har Jesper Koch hentet Peter Rødsgaard i Stockholm, hvor han de seneste tre år har været en del af The Grand Hotels gastronomiske succes, der bl.a. omfatter to Michelin-restauranter. På Peter Rødsgaards CV er også en af verdens bedste restauranter, Mirazur i Nice, Svinkløv Badehotel og så selvfølgelig flere af Jesper Kochs restauranter i Århus. For det er nemlig her, de to kokke mødte hinanden for ti år siden og straks fandt ud af, at de kan noget helt særligt sammen.
– Der opstår en helt særlig symbiose imellem os, hvor tradition møder nytænkning, og hvor råvarerne får lov til at spille den altafgørende hovedrolle. Peter og jeg har de samme tårnhøje ambitioner og den samme fuldstændig manglende evne til at gå på kompromis med kvalitet og smag, siger Jesper Koch.
Venteliste
Der venter således gæsterne en oplevelse i særklasse, når Syttende ganske snart åbner. Restauranten har blot syv borde samt det private dining room Chambre.
– Syttende er en helhedsoplevelse af smag, duft, rammer, udsigt og indtryk, og hvert eneste bord er unikt. Vi vil simpelthen ikke gå på kompromis med den enkelte gæsts oplevelse, siger Jesper Koch.
Derfor forventes det, at der hurtigt vil opstå venteliste, når Syttende i dag åbner for reservationer. Prisen for en aften på Syttende med 17 serveringer inkl. vinmenu starter ved kr. 2.500,- per kuvert, og restauranten holder åbent onsdag til lørdag.
Læs om alle fire restauranter med Jesper Kock i spidsen