MENU BOOK Alsik Hotel Logo Alsik Hotel Logo

Mød Mette!

Ny frontperson i Alsiks køkken med fokus på madoplevelsen

Hos Alsik samler vi på passionerede og dygtige kræfter. Og det er vores nye Food & Beverage Director Mette Gassner et godt eksempel på. Den sønderjyske varme har lokket Mette til Alsik, og med sig bringer hun sit fokus på smag, struktur og menneskelige relationer.

Mette Gassnerfix-img
Mette Gassner er ny Food & Beverage Director på Alsik Hotel & Spa.

Mette er kendt fra den Michelin-præmierede restaurant Ti Trin Ned i Fredericia, som hun drev sammen med sin mand i 23 år. Nu er vi så heldige, at hun har kastet sin kærlighed på Sønderborg – og ikke mindst Alsik.

– Jeg havde faktisk aldrig været i Sønderborg før mit første besøg på Alsik. Og selvom jeg ikke har rødder her, mærkede jeg hurtigt, at det her sted er noget særligt. Sønderborg har en varme og en hjertelighed, man ikke finder alle steder – og det gennemsyrer også Alsik. Selvom hotellet er stort, føles det på ingen måde upersonligt, tværtimod. Her er hjerterum og sjæl, og det blev jeg draget af med det samme, fortæller hun.

Selvom Mette er ny i byen, føles det hele allerede hjemligt for hende – ikke mindst på grund af det sønderjyske sindelag og værdier, der spejler noget velkendt.

– Der er noget genkendeligt og trygt i den sønderjyske facon. Over hele hotellet – og også ude i køkkenet – mærker man det sønderjyske islæt; en sindighed, en ordentlighed. Man giver hånd, et ord er et ord – det vægter jeg højt. Det minder mig om min opvækst på landet. Og så er jeg også glad for dialekten, smiler hun.

Alsik skal smage af Sønderborg

Det er Mettes mål, at Alsiks gæster i endnu højere grad vil kunne smage og mærke Sønderborg. Ikke bare i omgivelserne, men på tallerkenen.

– Alsik er Sønderborg og dybt forankret i lokalområdet. Gæsterne skal kunne fornemme, hvor de er, og at Alsik og Sønderborg er tæt forbundne. Det gør vi bl.a. gennem samarbejder med dygtige lokale producenter som Als Destilleri, Gråsten Fjerkræ, Ryesminde Mosteri, Skærtoft Mølle og Naturmælk. Jeg er allerede i fuld gang med at udforske alle de guldklumper, som findes her i området, forklarer hun.

Der bliver også justeret lidt hist og her, men i respekt for det, gæsterne allerede kender og elsker.

– Morgenmaden vil måske blive finjusteret, men ikke ændret radikalt. Vi skal fortsat være genkendelige for dem, der allerede elsker Alsik.

Mette Gassner

Menneskene er nøglen

For Mette handler det ikke kun om råvarer og retter – det handler lige så meget om mennesker. Hendes store fokus ligger på at skabe stolthed og engagement i teamet.

– Når vores hold føler glæde og stolthed over det, de laver, og selv kommer med idéer til menuen og retningerne – så smitter det af på gæsteoplevelsen. For mig handler det om at give den glæde videre, siger Mette.

Med Mette Gassner ved roret er kursen klar: Gastronomien på Alsik skal være en oplevelse i sig selv: Ærlig, lokalt forankret og båret af passion.

Vi er stolte over at have Mette med ombord og glæder os til hvad Alsik har i vente med Mette på holdet.

Vil du prøve smagen af Alsik?

På Alsik fylder gastronomien meget. I hver eneste bid har vi gjort os umage og værnet om kærligheden til sæsonens bedste råvarer og det gode håndværk.

På et ophold hos Alsik er gastronomien en naturlig del af helhedsoplevelsen. Det gælder både vores berømte morgenbuffet samt sæsonmenuerne, der er inkluderet i de fleste ophold.

Nyd et særligt ophold

Du kan også nyde smagen af Alsik som gæst i Restaurant Alsik, hvor gastronomien går hånd i hånd med nærvær, atmosfære og forkælelse.

Restaurant Alsik

3 retters sæsonmenu inkl. vinmenu

Du er muligvis også interesseret i:

12/08/25

Oplev Andrew Strong til eksklusiv dinnerkoncert

Oplev Andrew Strong til dinnerkoncert på Sergenten

3/07/25

Alsik ansætter gastronomisk profil

Alsik Hotel & Spa er begejstrede for at annoncere ansættelsen af Mette Gassner som ny Food & Beverage Director.